7 Veljeksen Vaellusreitti 2.11.2024

7 Veljeksen reitti tarjoaa leppoisaa polkujuoksua yhdellä alueemme hienoimmista reiteistä. Tämä ajankohta aivan loppusyksystä on yleensä paras, sillä korkein heinikko on lakoontunut ja pehmeimmät helposti mutaisiksi muuttuvat kohdat ovat ensimmäisten yöpakkasten myötä hyvässä kunnossa.

Viime vuonna tämä 20,3 km reitti hölkättiin 2 h 50 min aikaan, johon sisältyi muutama kuvaus- ja juomatauko. Varmaan sama noin 3 tunnin aikatavoite on myös tänä vuonna. 

Koska reitti ei ole kiertoreitti, niin kokoontumispaikka on Uimahallin parkkipaikalla, josta lähdemme 2-3 autolla Herusten lähtöpaikalle - ja haemme nuo autot sitten lenkin jälkeen.

  • Lauantai 2.11.2024
  • Kokoontuminen klo 9 uimahallin parkkipaikka
  • Lähtö Herunen noin klo 9.15

Lisää tietoa on tulossa lähempänä tapahtumaa.

Reitti lähtee Herusten kioskilta, jossa alussa on helppokulkuista vaihtelevaa kangasmaastoa, jossa toki on  jonkun verran juurakkoa ja kiviä. 

Upean Petkelsuon reunaa kuljemme jonkin tovin pitkin pitkospuita, jonka jälkeen tulemme kohta avoimille peltomaisemille. 

Kytäjäntien ylityksen jälkeen saavumme Usmin metsiin, soille ja mm. Kaksoislammien laavulle, jonka jälkeen on yksi koko Usmin upeimmista pätkistä korkeilla kallioilla kohti Ladun Majaa.

Täältä sitten laskeudutaan Paarijoen kanjoniin ja ylitettään pieni silta, josta alkaa reitin rankin nousu Usminkaliolle. Siitä onkin sitten enää lyhyt matka kohti Hotelli Sveitsiä ja lähtöpaikkaamme uimahallia.