Sveitsin Yöjuoksu 2024 (PERUTTU)

Valitettavasti olemme joutuneet perumaan vuoden 2024 yöjuoksun.

Sveitsin Yöjuoksu on 6 tunnin mittainen juoksutapahtuma, joka juostaan yön tunteina (klo 22-04) kauniissa Hyvinkään Sveitsin harjumaisemassa.

 Osallistua voi yksilönä tai joukkueessa. Tämä on erikoinen, hauska ja rento kuntourheilutapahtuma juoksemista rakastaville ja erilaisia elämyksiä etsiville. Tänne voi perustaa vaikka oman leirin kannustusjoukkoineen.

Sveitsin Yöjuoksussa on yksilösarjat ja joukkuesarjat. Yksilöissä on sarjat miehille ja naisille ja joukkuesarjoissa on sekasarja miehille ja naisille (joko pelkästään miehiä tai sekajoukkue) ja naistensarja.

Ilmoittautuminen: https://hyvinkaanjuoksijat.tapahtumiin.fi/fi/

Tapahtuma järjestetään 15.–16.6.2024 välisenä yönä Hyvinkään Sveitsin ulkoilureitillä. Nousua yhdelle kierrokselle tulee noin 70-90 metriä. 

Vuodelle 2024 tehdään reittiuudistus (poistettaan yksi jyrkkä käännös ja nousu), jolloin reitin pituudeksi tulee noin 4 kilometriä. Reitti tarkistusmitataan mahdollisimman pian kevään aikana. Eli reitti sopii myös maratonkeräilijöille ja vastaaville, joille virallisella mitalla on merkitystä. 

Aiempien yöjuoksujen tulokset

Tapahtuma on järjestetty ensimmäisen kerran yli 40 vuotta sitten, vuonna 1982. Tällöin tapahtuma oli 12 tuntinen joukkuekisa. Vuosille -83 ja -84 tapahtuma muutettiin 6 tuntiseksi joukkuekisaksi ja lisäksi mukaan tuli yksilösarjat. 

Vuonna 2022 tapahtuma herätettiin uudestaan henkiin Hyvinkään Juoksijoiden toimesta, ja juoksemassa oli pieni, mutta sitäkin sitkeämpi joukko osallistujia. Vuonna 2023 osallistujamäärä kasvoi ja tapahtumasta tykättiin todella paljon.

Sarjat

Sveitsin Yöjuoksusta löytyy kaksi sarjaa:

  1. Yksilösarjat naisille ja miehille
  2. Joukkuesarjat 2-8 hengen joukkueille. Naisten ja miesten (myös sekajoukkue) sarjat esim. yrityksille, yhdistyksille ja kaveriporukoille.

Kaikki sarjat ovat kestoltaan kuusi tuntia (6 h).


Ilmoittautuminen ja osallistumismaksut

Tapahtumaan otetaan maksimissaan 200 henkeä (esimerkiksi yksi kilpajoukkue on neljä henkeä) ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Osallistuminen vahvistetaan, kun maksu on suoritettu onnistuneesti. Muussa tapauksessa ilmoittautuminen perutaan järjestäjän toimesta ja näin vapautetaan seuraavalle.

Ennakkoon ilmoittautuminen päättyy 9.6.2024 ja sen voit tehdä tästä. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista kisatoimiston auki ollessa (ks. Aikataulut). Jälki-ilmoittautumisessa maksu on mahdollista joko MobilePayllä tai yleisillä pankki- ja luottokorteilla.

Ilmoittautuminen: https://hyvinkaanjuoksijat.tapahtumiin.fi/fi/


JoukkuesarjaYksilösarja
9.6.2024 mennessä35 €  + 5 € / jäsen30 €
Jälki-ilmoittautuminen 15.6.202460 €  + 5 € / jäsen50 €

Joukkuesarjassa esimerkiksi 4 hengen (kapteeni ja 3 muuta juoksijaa) joukkueen ennakkoon ilmoittautumisen hinta on 35 EUR + 15 EUR (3 juoksijaa x 5 EUR) = 50 EUR.

Huomaa, että liikuntaetu on henkilökohtainen eikä sitä voi käyttää joukkuesarjoissa.


Peruuttamisoikeus

Vamman tai sairauden vuoksi voit siirtää osallistumisoikeuden seuraavalle vuodelle vain kerran. Osallistumismaksua ei palauteta missään tilanteessa. Osallistumisoikeuden siirtäminen toiselle onnistuu ilmoittamalla siitä järjestäjälle 10 euron kuluja vastaan.


Aikataulu

20:00-21:30Kisatoimisto avoinna.
Kilpailijanumeroiden nouto. Jälki-ilmoittautuminen mahdollista.
22:00Kaikkien sarjojen yhteislähtö.
4:00Maali sulkeutuu, huomaa kuitenkin sääntömerkintä!
Viimeistään klo 4:30Palkintojen jako


Säännöt

Kisassa voittaja määräytyy ensisijaisesti siitä, kuka on kiertänyt reitin useimmin. Vajaita kierroksia ei huomioida. Jos useammalla osallistujalla on sama määrä kierroksia, on voittaja se, joka on tullut viimeiseltä kierrokselta maaliin ensimmäisenä. 

Viimeinen kierros lasketaan siitä, kun lähtöviiva on ylitetty ennen kello 4:00. Tämä tarkoittaa sitä, että kilpailija voi lähteä viimeiselle kierrokselle viimeistään kello 3:59 ja kerätä vielä yhden kierroksen, vaikka kuusi tuntia onkin jo tullut täyteen. Maalissa tulee kuitenkin olla viimeistään 4:30.

Joukkuekisassa joukkueen henkilöt saavat itse määrätä omat juoksujärjestyksensä. Jokaisen joukkueen jäsenen tulee kuitenkin juosta reitti vähintään kerran. Reitillä on vain yksi jäsen kerrallaan.

Kuten yleensä, roskaaminen on kiellettyä ja loukkaantumistilanteessa olemme kaikki velvollisia tarvittaessa auttamaan toista henkilöä. Reitiltä oikominen on jyrkästi kielletty ja johtaa välittömästi suorituksen hylkäämisen.


Huolto

Järjestäjän toimesta on yksi huoltopiste, jossa on tarjolla vettä, urheilujuomaa, kokista, banaaneja, karkkia, sipsejä ja mahdollisesti muuta pientä purtavaa. Paikalla on myös vapaita pöytiä omalle huollolle. Pystymme tarvittaessa myös rajatusti avustamaan sinua oman huoltosi kanssa! Tästä olemme saaneet paljon kiitosta aiemmilla kerroilla.

Huoltoalue sijaitsee lähtöalueella.


Varustesäilytys

Maali-/lähtöalueen välittömässä läheisyydessä on parkkipaikka, joten suosittelemme jättämään arvotavarat omaan autoon. Varusteet voi myös antaa järjestäjän huoltopöydän henkilöille, jotka hoitavat myös varusteiden säilytyksen.


Reittikuvaus

Vuoden 2024 reittiin on tulossa muutoksia! Muutokset ja virallinen mitta ilmoitetaan kevään aikana. Uuden reitin luonnos (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Kuvaus reitistä:

Reitti kulkee Sveitsin vaihtelevassa harjumaastossa, jossa on reiluja korkeuseroja. Yhdelle kierrokselle tuleekin noin 80-90 metriä nousua. Jyrkin mäki mennään kuitenkin alaspäin. Reitin pituus on noin 4 km  ja se juostaan myötäpäivään. Uuden reitin tarkistusmittaus suoritetaan toukokuun aikana, kun kaikki lumi on sulanut reitiltä.

Merkinnät reitille on tehty nauhoin. Nauhoja löytyy noin 20-40 metrin välein koko kierroksen matkalta. Myös oma otsalamppu kannattaa olla mukana, koska reitille osuu yön aikana muutama hämäriä kohta yön kaikkein pimeimpinä hetkinä.

Palkinnot

Jokainen osallistuja saa halutessaan kisamuiston. Jos sarjassa on yli viisi osallistujaa (joukkusarjassa viisi joukkuetta), palkitaan sarjojen kolme parasta. Lisäksi voidaan jakaa erikoispalkinto joukkueen tai yksilön aikaansaamasta tunnelmasta tai muusta vastaavasta ilahduttavasta toiminnasta.


Ensiapu ja turvallisuus

Ensiapua on saatavissa ensisijaisesti järjestäjän huoltopisteeltä. Jos tarvitset apua reitin varrelle, ota yhteys järjestäjään tai hätätapauksissa suoraan yleiseen hätänumeroon 112. Kisan aikana järjestäjä kiertää reittiä vähintään noin tunnin välein.


Pysäköinti

Hyvinkään jäähallin ympärillä on paljon paikoitustilaa. Katso tapahtuma-alueen kartta alta.


Vakuutukset

Juoksijoita ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Jokainen osallistuu omalla vastuullaan. Osallistujille suositellaan kattavaa vapaa-ajan vakuutusta.


Pukeutuminen ja peseytyminen

Pukeutuminen ja pesetyminen onnistuu jäähallin "lisäsiivestä". Ovi pidetään tapahtuma-aikaan lukittuna ja avataan vain pyynnöstä.


WC

WC:t löytyvät pukeutumistiloista. Lisäksi maali-/lähtöalueelta löytyy kaksi bajamajaa erikseen miehille ja naisille.


Kahvio

Kannustusjoukoille on tarjolla muun muassa kahvia ja teetä, sekä pientä purtavaa. Kahvion tuotto käytetään tapahtuman kehittämiseen. Kahvio sijaitsee maali-/lähtöalueella.


Tapahtuma-alueen kartta

Yksityiskohtien muutokset mahdollisia.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.