Sveitsin Yöjuoksu

Vuoden 2024 päivämäärä on vielä avoinna!


Sveitsin Yöjuoksu on kuuden tunnin mittainen – ja kuten Hyvinkään Sanomat 25.5.1984 kirjoitti – “viaton, täysin luvallinen kuntourheilutapahtuma 4-henkisille joukkueille”. Tapahtuma on järjestetty ensimmäisen kerran lähes 40 vuotta sitten, vuonna 1982. Tällöin tapahtuma oli 12 tuntinen joukkuekisa. Vuosille -83 ja -84 tapahtuma muutettiin kuusi tuntiseksi joukkuekisaksi ja lisäksi mukaan tuli yksilösarjat. Vuonna 2022 tapahtuma herätettiin uudestaan henkiin Hyvinkään Juoksijoiden toimesta ja mukana oli pieni, mutta sitäkin sitkeämpi joukko osallistujia.

Sveitsin Yöjuoksussa on kaksi pääsarjaa tarjolla: yksilösarja ja joukkuesarja. Yksilösarjassa on erilliset sarjat miehille ja naisille, joukkuesarjassa vain naisille oma sarja. Joukkuesarjassa miesten sarja on joko vain miehiä tai sekasarja.

Tapahtuma järjestetään 8.–9.6.2024 välisenä yönä Hyvinkään Sveitsin ulkoilureitillä, jossa reitin pituus on noin 3,5km. Nousua yhdelle kierrokselle tulee noin 70-90 metriä.

Yhteistyökumppanit

Tulossa!

Sarjat

Sveitsin Yöjuoksusta löytyy kaksi sarjaa:

  • Yksilösarja naisille ja miehille
  • 2-8 hengen naisten ja miesten (myös sekajoukkue) sarjat niin yrityksille, yhdistyksille, kuin kaveriporukoillekin.

Kaikki sarjat ovat kestoltaan kuusi tuntia (6 h).

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksut

Tapahtumaan otetaan maksimissaan 200 henkeä (esimerkiksi yksi kilpajoukkue on neljä henkeä) ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistuminen vahvistetaan, kun maksu on suoritettu onnistuneesti. Muussa tapauksessa ilmoittautuminen perutaan järjestäjän toimesta ja näin vapautetaan seuraavalle.

Ennakkoon ilmoittautuminen päättyy 2.6.2024 ja sen voit tehdä tästä. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista kisatoimiston auki ollessa (ks. Aikataulut). Jälki-ilmoittautumisessa maksu on mahdollista joko MobilePayllä tai yleisillä pankki- ja luottokorteilla.

Ilmoittautuminen: https://hyvinkaanjuoksijat.tapahtumiin.fi/fi/


JoukkuesarjaYksilösarja
1.7.-31.12.202335 €  + 5 € / jäsen30 €
1.1.-31.3.202445 €  + 5 € / jäsen40 €
1.4.-9.6.202460 €  + 5 € / jäsen50 €
Jälki-ilmoittautuminen 15.6.2024100 €   +5 € / jäsen80 €

Joukkuesarjassa esimerkiksi 4 hengen (kapteeni ja 3 muuta juoksijaa) joukkueen ensimmäisen hintaportaan hinta on 35 EUR + 15 EUR (3 juoksijaa x 5 EUR) = 50 EUR.

Huomaa, että liikuntaetu on henkilökohtainen eikä sitä voi käyttää joukkuesarjoissa.

Peruuttamisoikeus

Vamman tai sairauden vuoksi voit siirtää osallistumisoikeuden seuraavalle vuodelle vain kerran. Osallistumismaksua ei palauteta missään tilanteessa. Osallistumisoikeuden siirtäminen toiselle onnistuu ilmoittamalla siitä järjestäjälle 10 euron kuluja vastaan.

Aikataulu

20:00-21:30Kisatoimisto avoinna.
Kilpailijanumeroiden nouto. Jälki-ilmoittautuminen mahdollista.
22:00Kaikkien sarjojen yhteislähtö.
4:00Maali sulkeutuu, huomaa kuitenkin sääntömerkintä!
Viimeistään klo 4:30Palkintojen jako

Säännöt

Kisassa voittaja määräytyy ensisijaisesti siitä, kuka on kiertänyt reitin useimmin. Vajaita kierroksia ei huomioida. Jos useammalla osallistujalla on sama määrä kierroksia, on voittaja se, joka on tullut viimeiseltä kierrokselta maaliin ensimmäisenä. Viimeinen kierros lasketaan siitä, kun lähtöviiva on ylitetty ennen kello 4:00. Tämä tarkoittaa sitä, että kilpailija voi lähteä viimeiselle kierrokselle viimeistään kello 3:59 ja kerätä vielä yhden kierroksen, vaikka kuusi tuntia onkin jo tullut täyteen. Maalissa tulee kuitenkin olla viimeistään 4:30.

Joukkuekisassa joukkueen henkilöt saavat itse määrätä omat juoksujärjestyksensä. Jokaisen joukkueen jäsenen tulee kuitenkin juosta reitti vähintään kerran. Reitillä on vain yksi jäsen kerrallaan.

Kuten yleensä, roskaaminen on kiellettyä ja loukkaantumistilanteessa olemme kaikki velvollisia tarvittaessa auttamaan toista henkilöä. Reitiltä oikominen on jyrkästi kielletty ja johtaa välittömästi suorituksen hylkäämisen.

Huolto

Järjestäjän toimesta on yksi huoltopiste, jossa on tarjolla vettä, urheilujuomaa, kokista, banaaneja, karkkia, sipsejä ja mahdollisesti muuta pientä purtavaa. Paikalla on myös vapaita pöytiä omalle huollolle. Pystymme tarvittaessa myös rajatusti avustamaan sinua oman huoltosi kanssa!

Huoltoalue sijaitsee lähtöalueella.

Varustesäilytys

Maali-/lähtöalueen välittömässä läheisyydessä on parkkipaikka, joten suosittelemme jättämään arvotavarat omaan autoon. Varusteet voi myös antaa järjestäjän huoltopöydän henkilöille, jotka hoitavat myös varusteiden säilytyksen.

Reittikuvaus

Reitti kulkee pääsääntöisesti Sveitsin vaihtelevassa maastossa; reitillä on vain lyhyt asfalttiosuus tapahtumakeskuksen läheisyydessä. Maastossa on reiluja korkeuseroja ja yhdelle kierrokselle tuleekin noin 70-90 metriä nousua. Pahin mäki mennään kuitenkin alaspäin. Reitin pituus on noin 3,5km (3 584 metriä) ja se juostaan myötäpäivään.

Merkinnät reitille on tehty nauhoin. Nauhoja löytyy noin 20-40 metrin välein koko kierroksen matkalta. Myös oma otsalamppu kannattaa olla mukana, koska reitille osuu yön aikana hämäriä kohtia.

Palkinnot

Jokainen osallistuja saa halutessaan kisamuiston. Jos sarjassa on yli viisi osallistujaa (joukkusarjassa viisi joukkuetta), palkitaan sarjojen kolme parasta.

Ensiapu ja turvallisuus

Ensiapua on saatavissa ensisijaisesti järjestäjän huoltopisteeltä. Jos tarvitset apua reitin varrelle, ota yhteys järjestäjään tai hätätapauksissa suoraan yleiseen hätänumeroon 112. Kisan aikana järjestäjä kiertää reittiä vähintään noin tunnin välein.

Pysäköinti

Hyvinkään jäähallin ympärillä on paljon paikoitustilaa. Katso tapahtuma-alueen kartta alta.

Vakuutukset

Juoksijoita ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Jokainen osallistuu omalla vastuullaan. Osallistujille suositellaan kattavaa vapaa-ajan vakuutusta.

Pukeutuminen ja peseytyminen

Pukeutuminen ja pesetyminen onnistuu jäähallin "lisäsiivestä". Ovi pidetään tapahtuma-aikaan lukittuna ja avataan vain pyynnöstä.

WC

WC:t löytyvät pukeutumistiloista. Lisäksi maali-/lähtöalueelta löytyy kaksi bajamajaa.

Tapahtuma-alueen kartta

Kahvio

Kannustusjoukoille on tarjolla muun muassa kahvia ja teetä, sekä pientä purtavaa. Kahvion tuotto käytetään tapahtuman kehittämiseen. Kahvio sijaitsee maali-/lähtöalueella.

Yksityiskohtien muutokset mahdollisia.