Sveitsin Yöjuoksu

Sveitsin Yöjuoksu on kuuden tunnin mittainen – ja kuten Hyvinkään Sanomat 25.5.1984 kirjoitti – “viaton, täysin luvallinen kuntourheilutapahtuma 4-henkisille joukkueille”. Tapahtuma on järjestetty ensimmäisen kerran lähes 40 vuotta sitten, vuonna 1982. Tällöin tapahtuma oli 12 tuntinen joukkuekisa. Vuosille -83 ja -84 tapahtuma muutettiin kuusi tuntiseksi joukkuekisaksi ja lisäksi mukaan tuli yksilösarjat. Vuonna 2022 tapahtuma herätettiin uudestaan henkiin Hyvinkään Juoksijoiden toimesta ja mukana oli pieni, mutta sitäkin sitkeämpi joukko osallistujia.

Sveitsin Yöjuoksussa on kaksi kilpasarjaa miehille ja naisille: 4-henkisille joukkueille ja yksilökisaajille. Lisäksi on myös erillinen hupisarja, jossa joukkueen koko voi vaihdella kahden ja kahdeksan hengen välissä. Hupisarjajoukkue voi koostua miehistä ja naisista.

Tapahtuma järjestetään 3.-4.6.2023 välisenä yönä Hyvinkään Sveitsin ulkoilureitillä, jossa reitin pituus on noin 3,5 – 5km. Reitti on lähes sama, kuin edellisellä kerralla ja tarkentuu syksyyn mennessä. Nousua yhdelle kierrokselle tulee noin 70-90 metriä.

Tapahtuma-alue tarkentuu vielä.

Yhteistyökumppanit

Tulossa!

Sarjat

Sveitsin Yöjuoksusta löytyy kolme erilaista sarjaa:

  • Neljän hengen joukkuesarjat naisille ja miehille
  • Yksilösarja naisille ja miehille
  • 2-8 hengen hupisarja, jossa on sekajoukkueet niin yrityksistä, yhdistyksistä, kuin myös kaveriporukoista. 

Kaikki sarjat ovat kestoltaan kuusi tuntia (6 h).

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksut

Tapahtumaan otetaan maksimissaan 200 henkeä (esimerkiksi yksi kilpajoukkue on neljä henkeä) ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistuminen vahvistetaan, kun maksu on suoritettu onnistuneesti. Muussa tapauksessa ilmoittautuminen perutaan järjestäjän toimesta ja näin vapautetaan seuraavalle.

Ennakkoon ilmoittautuminen päättyy 31.5.2023 ja sen voit tehdä tästä. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista kisatoimiston auki ollessa (ks. Aikataulut). Jälki-ilmoittautumisessa maksu on mahdollista joko MobilePayllä tai yleisillä pankki- ja luottokorteilla.

Ilmoittautuminen: https://hyvinkaanjuoksijat.tapahtumiin.fi/fi/


JoukkuesarjaYksilösarjaHupisarjaHupisarjan
5-8 jäsenet
1.7.-31.12.202260 €30 €60 €10 € / lisäjäsen
1.1.-31.3.202380 €40 €80 €10 € / lisäjäsen
1.4.-31.5.2023100 €50 €100 €10 € / lisäjäsen
Jälki-ilmoittautuminen 3.6.2023140 €80 €140 €10 € / lisäjäsen

Peruuttamisoikeus

Vamman tai sairauden vuoksi voit siirtää osallistumisoikeuden seuraavalle vuodelle vain kerran. Osallistumismaksua ei palauteta missään tilanteessa. Osallistumisoikeuden siirtäminen toiselle onnistuu ilmoittamalla siitä järjestäjälle 10 euron kuluja vastaan.

Aikataulu

18:00-21:30Kisatoimisto avoinna.
Kilpailijanumeroiden nouto. Jälki-ilmoittautuminen mahdollista.
22:00Kaikkien sarjojen yhteislähtö.
4:00Maali sulkeutuu, huomaa kuitenkin sääntömerkintä!
4:30Palkintojen jako

Säännöt

Kisassa voittaja määräytyy ensisijaisesti siitä, kuka on kiertänyt reitin useimmin. Vajaita kierroksia ei huomioida. Jos useammalla osallistujalla on sama määrä kierroksia, on voittaja se, joka on tullut viimeiseltä kierrokselta maaliin ensimmäisenä. Viimeinen kierros lasketaan siitä, kun lähtöviiva on ylitetty ennen kello 4:00. Tämä tarkoittaa sitä, että kilpailija voi lähteä viimeiselle kierrokselle viimeistään kello 3:59 ja kerätä vielä yhden kierroksen, vaikka kuusi tuntia onkin jo tullut täyteen. Maalissa tulee kuitenkin olla viimeistään 4:30.

Joukkuekisassa joukkueen henkilöt saavat itse määrätä omat juoksujärjestyksensä. Jokaisen joukkueen jäsenen tulee kuitenkin juosta reitti vähintään kerran.

Kuten yleensä, roskaaminen on kiellettyä ja loukkaantumistilanteessa olemme kaikki velvollisia tarvittaessa auttamaan toista henkilöä. Reitiltä oikominen on jyrkästi kielletty ja johtaa välittömästi suorituksen hylkäämisen.

Huolto

Järjestäjän toimesta on yksi huoltopiste, jossa on tarjolla vettä, urheilujuomaa, kokista, banaaneja, karkkia, sipsejä ja mahdollisesti muuta pientä purtavaa. Paikalla on myös vapaita pöytiä omalle huollolle. Pystymme tarvittaessa myös rajatusti avustamaan sinua oman huoltosi kanssa!

Huoltoalue sijaitsee lähtöalueella.

Varustesäilytys

Lisätiedot tulossa

Reittikuvaus

Reitti kulkee pääsääntöisesti Sveitsin vaihtelevassa maastossa; reitillä on vain lyhyt asfalttiosuus tapahtumakeskuksen läheisyydessä. Maastossa on reiluja korkeuseroja ja yhdelle kierrokselle tuleekin noin 70-90 metriä nousua. Pahin mäki mennään kuitenkin alaspäin. Reitin pituus on noin 3,5 – 5km (virallinen mittaus tehdään lähempänä tapahtumaa) ja se juostaan myötäpäivään.

Merkinnät reitille on tehty nauhoin. Nauhoja löytyy noin 20-40 metrin välein koko kierroksen matkalta. Myös oma otsalamppu kannattaa olla mukana, koska reitille osuu yön aikana hämäriä kohtia.

Palkinnot

Jokainen osallistuja saa halutessaan kisamuiston. Sarjojen kolme parasta palkitaan ja hupisarjassa on arvontapalkintoja.

Ensiapu ja turvallisuus

Ensiapua on saatavissa ensisijaisesti järjestäjän huoltopisteeltä. Jos tarvitset apua reitin varrelle, ota yhteys järjestäjään tai hätätapauksissa suoraan yleiseen hätänumeroon 112. Kisan aikana järjestäjä kiertää reittiä vähintään noin tunnin välein.

Pysäköinti

Tiedot tulossa

Vakuutukset

Juoksijoita ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Jokainen osallistuu omalla vastuullaan. Osallistujille suositellaan kattavaa vapaa-ajan vakuutusta.

Pukeutuminen ja peseytyminen

Tiedot tulossa

WC

Tiedot tulossa.

Tapahtuma-alueen kartta

Tiedot tulossa

Kahvio

Kannustusjoukoille on tarjolla muun muassa kahvia ja teetä, sekä pientä purtavaa. Kahvion tuotto käytetään tapahtuman kehittämiseen.

Yksityiskohtien muutokset mahdollisia.