Sveitsin Yöjuoksu on kuuden tunnin mittainen – ja kuten Hyvinkään Sanomat 25.5.1984 kirjoitti – “viaton, täysin luvallinen kuntourheilutapahtuma 4-henkisille joukkueille”. Tapahtuma on järjestetty ensimmäisen kerran lähes 40 vuotta sitten, vuonna 1982. Tällöin tapahtuma oli 12 tuntinen joukkuekisa. Vuosille -83 ja -84 tapahtuma muutettiin kuusi tuntiseksi joukkuekisaksi ja lisäksi mukaan tuli yksilösarjat.

Vuonna 2022 tapahtuma herätetään uudestaan henkiin Hyvinkään Juoksijoiden toimesta ja kisan kestoksi on määritelty kuusi tuntia. Mukana on niin perinteinen joukkuekisa, kuin myös yksilösarjat miehille ja naisille. Lisäksi tarjolla on hupisarja, jossa sekajoukkueen koko voi vaihdella kahden ja kahdeksan hengen välillä.

Tapahtuma järjestetään 11.-12.6.2022 välisenä yönä Hyvinkään Sveitsin ulkoilureitillä, jossa reitin pituus on 3584 metriä (tarkistusmitattu) ja sisältää nousua noin 40 metriä.

Tapahtuma-alueena toimii Hyvinkään Uimalan alue.

Yhteistyökumppanit

Sarjat

Sveitsin Yöjuoksusta löytyy kolme erilaista sarjaa:

  • Neljän hengen kilpasarjat naisille ja miehille
  • Yksilösarja naisille ja miehille
  • 2-8 hengen hupisarja, jossa on sekajoukkueet niin yrityksistä, yhdistyksistä, kuin myös kaveriporukoista. 

Kaikki sarjat ovat kestoltaan kuusi tuntia (6 h).

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksut

Tapahtumaan otetaan maksimissaan 200 henkeä (esimerkiksi yksi joukkue on neljä henkeä) ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistuminen vahvistetaan, kun maksu on suoritettu onnistuneesti. Muussa tapauksessa ilmoittautuminen perutaan järjestäjän toimesta ja näin vapautetaan seuraavalle.

Ennakkoon ilmoittautuminen päättyy 6.6.2022 ja sen voit tehdä tästä. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista kisatoimiston auki ollessa (ks. Aikataulut). Jälki-ilmoittautumisessa maksu on mahdollista joko MobilePayllä tai yleisillä pankki- ja luottokorteilla.

Ilmoittautuminen: https://hyvinkaanjuoksijat.tapahtumiin.fi/fi/

Jos tarvitset majoitusta, löytyy kisapaikan välittömästä läheisyydestä Hotel Sveitsi. Käyttämällä koodia YÖJUOKSU22 saat nettisivujen kautta 20% alennuksen kisaviikonlopun majoituksista (matkustuspäivät 10.-13.6.2022).

Ennakkoilmoittautuminen

SarjaHintaMuuta
Joukkuekisa100 euroa4 hengen nais- ja miesjoukkueet
Yksilökisa60 euroaEri sarjat naisille ja miehille
Hupisarja100 – 180 euroa2-4 jäsentä 100 euroa, seuraavat +20 euroa. Maksimi 8 jäsentä.

Jälki-ilmoittautuminen

SarjaHintaMuuta
Joukkuekisa120 euroa4 hengen nais- ja miesjoukkueet
Yksilökisa80 euroaEri sarjat naisille ja miehille
Hupisarja120 – 240 euroa2-4 jäsentä 120 euroa, seuraavat +30 euroa. Maksimi 8 jäsentä.

Peruuttamisoikeus

Vamman tai sairauden vuoksi voit siirtää osallistumisoikeuden seuraavalle vuodelle vain kerran. Osallistumismaksua ei palauteta missään tilanteessa. Osallistumisoikeuden siirtäminen toiselle onnistuu ilmoittamalla siitä järjestäjälle 10 euron kuluja vastaan.

Aikataulu

18:00-21:30Kisatoimisto auki.
Kilpailijanumeroiden nouto. Jälki-ilmoittautuminen mahdollista.
22:00Kaikkien sarjojen yhteislähtö.
4:00Maali sulkeutuu, huomaa kuitenkin sääntömerkintä!
4:30Palkintojen jako

Säännöt

Kisassa voittaja määräytyy ensisijaisesti siitä, kuka on kiertänyt reitin useimmin. Vajaita kierroksia ei huomioida. Jos useammalla osallistujalla on sama määrä kierroksia, on voittaja se, joka on tullut viimeiseltä kierrokselta maaliin ensimmäisenä. Viimeinen kierros lasketaan siitä, kun maali/lähtöviiva on ylitetty ennen kello 4:00. Tämä tarkoittaa sitä, että kilpailija voi lähteä viimeiselle kierrokselle viimeistään kello 3:59 ja kerätä vielä yhden kierroksen, vaikka kuusi tuntia onkin jo tullut täyteen. Viimeinen kierros ei kuitenkaan saa kestää puolta tuntia pidempään.

Joukkuekisassa joukkueen henkilöt saavat itse määrätä omat juoksujärjestyksensä. Jokaisen joukkueen jäsenen on kuitenkin juostava reitti vähintään kerran.

Kuten yleensä, roskaaminen on kiellettyä ja loukkaantumistilanteessa olemme kaikki velvollisia tarvittaessa auttamaan toista henkilöä. Reitiltä oikominen on jyrkästi kielletty ja johtaa välittömästi suorituksen hylkäämisen.

Huolto

Järjestäjän toimesta on yksi huoltopiste, jossa on tarjolla vettä, urheilujuomaa ja pientä purtavaa. Paikalla on myös vapaita pöytiä omalle huollolle. Huoltoalue sijaitsee lähtöalueella.

Varustesäilytys

Maksuton varustesäilytys löytyy Hyvinkään Uimalan tiloista.

Reittikuvaus

Reitti kulkee pääsääntöisesti Sveitsin vaihtelevassa maastossa; reitillä on vain lyhyt asfalttiosuus tapahtumakeskuksen läheisyydessä. Maastossa on reiluja korkeuseroja ja yhdelle kierrokselle tuleekin noin 40 metriä nousua. Pahin mäki mennään kuitenkin alaspäin. Reitin pituus on 3 584 metriä (virallinen mittaus 20.10.) ja se juostaan myötäpäivään. Ylipitkän maratonin, eli 43,008 kilometriä, saa juoksemalla reitin 12 kertaa.

Merkinnät reitille on tehty kyltein ja nauhoin. Kyltit ovat kaikissa risteyksissä selkeästi osoittamassa juoksusuuntaa ja nauhoja löytyy noin 30-50 metrin välein koko kierroksen matkalta. Suosittelemme silti tutustumaan reittiin jo ennakolta (ks. Tapahtuma-alueen kartta).

Palkinnot

Jokainen osallistuja saa kisamuiston. Sarjojen kolme parasta palkitaan ja hupisarjassa on arvontapalkintoja.

Ensiapu ja turvallisuus

Ensiapua on saatavissa ensisijaisesti järjestäjän huoltopisteeltä. Jos tarvitset apua reitin varrelle, ota yhteys järjestäjään tai hätätapauksissa suoraan yleiseen hätänumeroon 112. Kisan aikana järjestäjä kiertää reittiä vähintään noin tunnin välein.

Pysäköinti

Lähellä sijaitsee Uimalan ja Härkävehmaankadun pysäköintipaikat. Noin kahden kilometrin päästä tapahtumakeskuksesta löytyy vielä Hyvinkään jäähallin parkkipaikka.

Vakuutukset

Juoksijoita ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Jokainen osallistuu omalla vastuullaan. Osallistujille suositellaan kattavaa vapaa-ajan vakuutusta.

Pukeutuminen ja peseytyminen

Vaatteiden vaihtaminen ja kisan jälkeinen peseytyminen onnistuu Hyvinkään Uimalan tiloissa.

WC

Vessat naisille ja miehille löytyvät kisa-alueen läheisyydestä, Hyvinkään Uimalan ulkorakennuksesta.

Tapahtuma-alueen kartta

Yksityiskohtien muutokset mahdollisia.